Chec pufos marmorat

de nacularisa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 13777 vizualizari

 

Este un chec foarte pufos,deloc innecacios,aromat si sper sa va placa si voua! :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 1 cana zahar (250 g),
  • 1 cana faina,
  • un praf de sare,
  • 1 lg ulei,
  • 1 lg cacao,
  • esenta vanilie,
  • coaja de lamaie/portocala,
  • miez de nuca
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos marmorat:

-se separa galbenusurile de albusuri

-se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta

-galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de sare

-peste albusuri se adauga amestecul de galbenusuri,mixandu-se pana la omogenizare

-se adauga si faina treptat si se amesteca cu un tel,cu miscari de jos in sus ,pana se incorporeaza 

-se adauga esenta de vanilie,coaja confiata de lamaie/portocala si optional amestec pudra vanilie+rom ce se gaseste la lidl

-se unge tava de chec cu ulei/unt/margarina si se tapeteaza cu faina

-jumatate din compozitie se amesteca cu 1 lg de cacao

-turnam in tava,cu aj a doua lg,alternativ,2 lg de compozitie alba,1 lg de compozitie maro,pornindu-se din mijloc,pt ca aluatul,pe masura ce tot adaugam,el se intinde si se uniformizeaza in tava.Astfel el va iesi tigrat.Lingurile nu se amesteca intre ele(una este pt compoz alba,si cealalta pt cea maro)

-luam o scobitoare si doar superficial ne jucam,realizand un mozaic

-punem mieji de nuca pe deasupra si bagam la cuptorul preincalzit 40'-60' (pana trece testul cu scobitoarea)

-scoatem tava,o lasam sa se raceasca 1'-2',iar apoi cu lama unui cutit,desprindem usor checul de tava,rasturnam si batem usor in tava ca sa se desprinda

-cand s-a mai racorit il putem taia si pudra optional(este suficient de dulce si de aromat,incat nu mai este necesara pudrarea)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu cacao